lunes, 10 de junio de 2013

VALORACIÓ FINAL



Avui és l’últim dia lectiu de l’assignatura Competències TIC en Informació i Documentació.

Aquesta assignatura m’ha permès adquirir noves habilitats digitals, nous coneixements, nous instruments de millora per la recerca i selecció d’informació i desenvolupar un projecte digital “ Evolució del perfil professional en l’àmbit de les Biblioteques i centres de Documentació” amb el meu grup de treball LIBER.

El nostre grup LIBER es va constituir a la PAC1 on per mitjà d’uns acords inicials consensuats es van establir unes bones bases i compromisos per configurar la dinàmica del nostre grup i començar així una nova experiència com ha sigut el treball en grup en un entorn virtual.

A la PAC2 es va definir de forma més clara la temàtica del nostre projecte i la seva estructuració amb la configuració de l’índex així com la feina de recerca i selecció d’informació del que serien les fonts de la nostra wiki. Al mateix temps van dur a terme la planificació consensuada del nostre projecte que ha facilitat la temporalització de la feina diària i l’assumpció de compromisos i responsabilitats. La segona PAC també va marcar l’inici d’utilització de noves eines com ara la Wiki i el blog de LIBER. En aquest sentit penso que la nostra comunicació constant, el respecte i la col·laboració ens van servir en aquesta fase del projecte per consolidar-nos com a grup.

La PAC3 va representar un volum molt alt de feina i esforços per part de totes per tal de configurar la Wiki del nostre projecte. A aquesta fase van elaborar un mapa conceptual, van crear el cos central de la nostra wiki, redactar conclusions, incloure imatges i vídeos complementaris, van fer una edició homogènia etc. Valoro molt positivament els resultats d’aquesta PAC tant a nivell personal ja que vaig dotar-me d’un una base de coneixements i competències TIC molt àmplies com a nivell grupal ja que totes aquestes tasques van servir per reforçar el treball en equip i créixer com a grup al haver d’enfrontar-nos a les dificultats de les noves aplicacions i a un major nivell de treball i hores de feina.

A la PF hem fet el tancament de la wiki i la presentació del nostre projecte a l’aula. Conèixer les valoracions dels companys i del consultor ha estat molt positiu ja que ens permet reflexionar sobre la nostra feina. Existeixen punts a  millorar però valoro de forma molt positiva el resultat final.

Aquesta experiència ha estat molt enriquidora a nivell acadèmic i també a nivell personal ja que m’ha permès conèixer a unes companyes de viatge compromeses amb la feina que han facilitat aquesta primera incursió en la dinàmica de treball en grup en el meu primer semestre a la UOC.

Moltes gràcies a totes i sort per la recta final del semestre.

Ha estat un plaer!







No hay comentarios:

Publicar un comentario