lunes, 10 de junio de 2013

This is the end...

Bones!

Ja hem arribat al final d'aquesta assignatura. La veritat és que tot va començar una mica condemnat al fracàs ja que el grup es va formar en base a interessos comuns però cap dels membres es coneixia prèviament. Podrien haver sorgit problemes, discussions, manca d'implicació, abandonament d'algun dels membres... Però poc a poc vam formar un grup estable i amb un compromís clar: portar a bon port el projecte digital virtual.

Un altre problema va ser l'ús de noves eines informàtiques que no havíem tocat mai abans: Zotero, Bubbl.us, Wikispaces... Els primers dies tot era un caos i jo personalment solia trigar bastant en acabar qualsevol tasca, però a mesura que passàven les PAC's cada cop ens movíem més ràpidament i al final hem acabat éssent unes expertes.

A la PAC 1 ens vam conèixer més a fons i vam establir els acords inicials. Encara que no ens coneixíem gaire, vam arribar a un consens ràpidament.

A la PAC 2 tot va girar entorn a la planificació del projecte. Vam establir les pautes clau per al desenvolupament del projecte i tots els membres es van comprometre a seguir el calendari que ens havíem marcat.

La PAC 3 va ser el gran repte del projecte virtual ja que va ser l'entrega amb més volum de treball. Va ser en aquest punt on vam afegir la major part dels continguts del projecte i on tots els membres vam haver de barallar-nos amb la wiki per aconseguir el resultat final que volíem. Encara que va ser força dur, totes vam arribar a temps i vam entregar una feina excel·lent.

La PAC 4 era la Pràctica Final i implicava els últims retocs del projecte, la valoració individual de la resta de wikis de l'aula i la defensa del nostre projecte un cop analitzades les valoracions. Aquesta darrera part també ha estat dura ja que no estic acostumada a avaluar als altres companys i alhora a ningú li agrada rebre crítiques al seu projecte, encara que totes hagin estat constructives i hagin ajudat a millorar el projecte.



Ara només ens queda acomiadar-nos i esperar que això que hem après en aquest semestre ens ajudi a encarar la resta del grau d'una forma més còmoda, coneixent els pros i contres de treballar en un entorn virtual. Si algun cop torno a fer un treball en grup virtual (que segur que sí...), ho encararé d'una manera diferent perquè ja tindré l'experiència prèvia d'aquesta assignatura.

A reveure!

1 comentario: