domingo, 21 de abril de 2013

LA IMPORTÀNCIA DE CONÈIXER LA RESTA DE MEMBRES EN UN ENTORN VIRTUAL

Començar una carrera universitària en un entorn virtual sempre crea una certa inseguretat a l'estudiant: I què faré si tinc un dubte? Seré capaç de planificar-me tota sola? Entendré els apunts? Aquesta ansietat creix quan et diuen que has de fer un treball en grup amb una série de persones que no coneixes de res i a les quals t'has d'adaptar per art de màgia.

El grup LIBER es va crear sota un objectiu comú: l'evolució del perfil professional en l'àmbit de les biblioteques i centres de documentació. A més d'aquest objectiu, la resta de membres no sabíem si teniem res més en comú ni si les personalitats de cadascuna encaixarien amb la resta.

Com a treball de la PAC 2 cada membre ha hagut de crear a la wiki una presentació amb dades personals i professionals, així com aficions i imatges personals. Crec que conèixer aspectes personals de la resta de membres és fonamental en un entorn virtual ja que t'ajuda a posar-li cara a les persones que tens a l'altra banda i en les quals has de confiar per aconseguir l'èxit en una assignatura.




Conèixer la vida de la resta de membres t'ajuda a ser més comprensible en diverses situacions: així, ara sabem que totes estem treballant i estudiant alhora, la qual cosa farà que totes tinguem ritmes de treball diferents i podem entendre que no totes entregarem la feina el mateix dia. Així, aquesta setmana jo mateixa he hagut de fer mans i mànigues per a compaginar feina i estudi degut a Sant Jordi i la Rosa s'ha "trencat" de tantes hores davant l'ordinador fins arribar a demanar la baixa per problemes a les cervicals. Si no haguèssim conegut la vida personal dels membres, situacions com aquestes podrien haver desenvocat en conflictes, però ara que totes ens coneixem més i sabem en quina situació es troba cadascuna, la comprensió ha estat màxima i hem aconseguit enllestir la PAC 2 sense problemes i amb la implicació de tots els membres.

Confiança cega? No, confiança plena.

No hay comentarios:

Publicar un comentario